Klímaszerelés, karbantartás, tisztítás

SZAKSZERŰ KLÍMASZERELÉS GARANCIÁVAL


Magunkról
Kezdetben cégünk egyéni vállalkozásként működött az ipari hűtés területén. A 2000-es évektől lakossági klímaszerelésre egyre nagyobb igény mutatkozott. Mára számtalan referenciával rendelkezünk országszerte mind az ipari hűtés és a klimatizálás területén. Tevékenységünk célja komplett szolgáltatás nyújtása a felméréstől a klímaszerelésen át a klíma karbantartásáig. Cégünk mindenfajta kötelezettségnek megfelel, amit a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság előír.

 

Ajánlatot kérek!

 

  

Klímaszerelés előtt, amit tudni érdemes


Mekkora legyen a klíma teljesítménye?


Az alábbi tényezőktől függ:

  • lakás fekvése
  • nyílászárók korszerűsége
  • épület belmagassága
  • épület hőszigetelése
  • egyéb hőterhelési források (pl: mennyezet felől várható hőterhelés)
  • elektromos eszközök hőkibocsátása

 

Mennyi áramot fogyaszt a klímaberendezés?
Klímaberendezés elektromos fogyasztása éves átlagra lebontva elenyésző. Inverteres klímaberendezés fogyasztása kb. 300 – 700 watt közötti.


Milyen gyakran kell karbantartani a klímaberendezéseket?
Évente egy alkalommal mindenképpen javasolt a klíma karbantartását elvégeztetni, de a fűtésre is használt légkondicionálókat a fűtési szezon előtt is meg kell nézetnünk szakemberrel, hogy megtisztítsa a szűrőket.


Mit tartalmazz a klíma tisztítása/karbantartása ?
A klíma tisztítása nem csak egészségügyi szempontból lényeges. Egy rendszeresen karbantartott készülék esetén a meghibásodás sokkal kevesebb esetben fordul elő.
A tisztítás tartalmazza: 

  • a gép teljes körű műszaki átvizsgálását
  • a beltéri egységben a hőcserélő és a szűrők többfajta vegyszeres tisztítását, - szagszűrők cseréjét (ha van ilyen a készülékben)
  • a kültéri egység hőcserélő felületének tisztítását.

A légkondícionálók tisztítását célszerű március – április hónapban, még a szezon előtt elvégeztetni. A gyártók évente legalább egy időszakos karbantartást írnak elő. A karbantartás mellőzése a garancia érvénytelenségét okozza. Ügyfeleinknek Karbantartási emlékezető emailt küldünk már márciustól, figyelemmel kísérve az egyéni határidőt.

Ajánlatot kérek!

Fűtés klímával?
Az inverteres klímákkal, akár - 20°C fokos kinti hőmérsékletig is lehet fűteni, de ekkor már jelentősen rosszabb a hatékonysága, mint amikor kisebb hőkülönbséget kell kiegyenlítenie. A klímával történő fűtést úgy kell elképzelni, hogy amelyik szobában van a beltéri egység ott meleg lesz, ahol nincs, ott pedig nem. Fűtésre kizárólag minőségi klímaberendezést szabad megvásárolni.

Mit kell tudni a H-tarifáról?
A H-tarifa bármelyik szolgáltatónál elérhető, viszont csak az ősztől tavaszig terjedő időszakban, a szolgáltató kedvezményes áron biztosít elektromos áramot, klímaberendezéssel vagy hősszivattyúval történő fűtés esetén.

Hová lehet a klíma kültéri egységét felszerelni?
A klíma kültéri egységének felszerelésekor fontos szempont a későbbi szervizelhetőség, megközelíthetőség. Mivel a klíma kültéri egységén vannak a gáztöltéshez szükséges szelepek. Így kizárólag ezeken a csatlakozásokon lehet a későbbiekben pótolni az idők során esetleg elszivárgott hűtőközeget. Műemlék épületek esetén a kültéri egység elhelyezése a helyi önkormányzat építésügyi hatóság szabályozása lapján történik.

Klímaszerelés ára
Konkrét árajánlat készítése előtt mindenképpen szükséges egy helyszíni felmérés, melynek során a megrendelő igényeit felmérve és a helyszín adottságait figyelembe véve segítünk eldönteni milyen típusú, teljesítményű készülék lenne a legalkalmasabb a lakás/épület klimatizálására.

 

Ingyenes helyszíni felmérésre időpont egyeztetés
(20) 4372106
HÍVJON MOST!

Vagy kérje ajánlatunkat!

Ajánlatot kérek!

 

 

LAKÁSKLÍMA
ŐSZ TAMÁS
+36 20 437 2106